onsdag 4 mars 2009

Omelett med svamp och baconfyllning


2-3 ägg
ca 0,5 dl vispgrädde
salt och peppar

Fyllning:
ett par skivor stekt bacon i bitar
1-2 färska champinjoner
hackad lök
riven ost
ca 1 dl vispgrädde

Gör så här:
Förbered fyllningen genom att steka baconet i småbitar tillsammans med hackad lök och tärnad svamp. Häll över grädden och låt koka ihop lite till stuvningskonsistens.

Vispa ihop äggen lite lätt med grädde och tillsätt salt och peppar efter smak.Häll smeten i en ganska het stekpanna, dra systematiskt med en stekspade/gaffel från kanten mot mitten runt om, samtidigt som du vickar lite på stekpannan så att den lösa smeten i mitten rinner ut mot kanterna.

När all smet har stelnat efter ett par minuter lägger du baconröran på ena halvan och strör över riven ost. Vik över den andra halvan av omeletten och låt vila någon minut i pannan. Vicka på stekpannan och låt omeletten "glida" över på en tallrik.

3 kommentarer:

Kikh sa...

Hej!
Hittade hit via LCHF-recept. Vilken bra sida, lycka till med den! Jag skall försöka att bidra med några spännande recept så småningom
Har ätit LCHF sen sept08.

Patrik sa...

Tackar för komplimangen. Jag ska försöka göra den som bra jag kan och orkar. Det är lite gnäll från resten av familjen att den får för mycket tid.

Ja lägg gärna in flera recept, så vi får en stor receptdatabas.

Emma sa...

hej patrik, åt denna omelett till frukost idag. så gott! jag började med lchf för 5 dagar sen, fuskvägde mig idag och har tappat 2,3 kg! snacka om att bli sporrad. håller på och bygger en egen blogg nu får väl se när den är presentabel =) tack för frukostinspiration!