måndag 5 oktober 2009

Köttfärsgratäng med vitkål

Portioner: 4-5

600g köttfärs
1 stor gul lök
2 grovhackade paprikor
1-2 finhackad vitlöksklyfta
4-5 dl hackad vitkål
3-4 stora skivade färska champinjoner
riven ost
kryddor

Äggstanning
5 ägg
3 dl vispgrädde
svartpeppar

Gör så här
Stek köttfärsen och krydda den med kryddor som du gillar (jag hade en blandning som min fru hade köpt på en marknad). Krydda inte för lite då äggstanningen gör det mildare. Lägg i löken, grovhackad vitkål, paprikan och vitlöken.

Vispa ihop äggstanningen.

Lägg de skivade champinjonerna i botten på en välsmord form. Lägg i köttfärsröran i formen och strö över riven ost. Häll sedan över äggstanningen och gratinera i ugnen i 200 grader i 25 minuter cirka tills det det inte är rinningt i gratängen.

Inga kommentarer: