tisdag 22 september 2009

Namninsamling mot PTS

Hjälp till protestera mot PTS.

Skriv under här: http://www.namnbank.se


PTS beslut att tvinga den svenska toppdomänadministratören .SE att förpröva alla domännamn innehållande ordet ”bank” för att det är ogenomtänkt, oproportionerligt, ineffektivt och saknar lagstöd.

FRAMFÖR allt så motsätter vi oss det för att det kan, och nog kommer att leda till förprövning av en oöverskådlig mängd ytterligare ord och namn.

SVERIGE bör inte, ensamt i Västeuropa, börja låta storföretag och särintressen förbjuda adresser på internet.

Om Namnbank.se
Namnbank.se är en partipolitiskt obunden protestlista mot PTS beslut att efter bankpåtryckningar börja inskränka i möjligheterna att registrera domännamn under se-domänen.

Namnbank.se har startats och drivs av Binero webbhotell, som är det svenska webbhotell som registrerar flest se-domäner. Protestlistan har tillkommit efter att en mycket stor mängd aktörer med någon kännedom om internet protesterat mot PTS-beslut.

Namnbank.se-listan är avsedd att användas för att samla och driva protesterna till ett tryck på ovetande politiker och ett stöd för toppdomänen .SE, som ju motsätter sig att verkställa tillsynsmyndigheten PTS beslut.

Protesterna är avgörande för att stoppa en oroväckande och unikt svensk regleringsiver medan detta fortfarande är möjligt.

Erik.arnberg@binero.se

Inga kommentarer: