måndag 1 februari 2010

Baconlindad fläskfilé



Portioner: 4
Ingredienser
500 g fläskfilé
150 g bacon
salt och peppar

Alternativ senap
2 msk (30g) smör
1 msk (15g) dijonsenap
1-2 hackade vitlöksklyftor

Alternativ philadelphiaost
100g philadelphiaost
1-2 hackade vitlöksklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Förut putsade jag filén, inte nu, det är om det är något hårt på den, då kan jag ta bort det.
Finhacka vitlöken.
Alternativ senap: Rör ihop smöret, vitlök, dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
Alternativ philadelphiaost: Rör ihop vitlök, philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Skär en djup skåra i fläskfilén på längden.
Fyll skåran med blandningen och tryck ihop fläskfilén.

Linda baconet runt filén, jag brukar lägga ut baconet som en matta och rulla ihop det.



Lägg fläskfilén i en form och stek tills det blir 75 grader.

Man kan även passa på att lägga i lite grönsaker i formen, till exempel: tomat, paprika, squash.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som godis!