söndag 7 juni 2009
Bacongratäng
Ingredienser
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar
Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl röd mjölk
1 dl grädde
Peppar
Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i cirka 10 minuter.
Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.
Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.
Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.
Receptet finns även på www.lchfrecept.com, där man även kan skriva ut receptet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Det här var en riktigt god gratäng!
Gjorde på hälften mängd av ingredienserna. Blev till mig och till en matlåda. Tittar in hos dig då och då för att leta recept när egen inspiration tryter.
Tackar! Det roliga med detta recept var att jag hade massa bacon som gick ut den dagen och jag funderade vad jag skulle göra med 400 gram bacon, blev lite inspirerad av receptet Ackos champijon- & köttfärsgratäng.
Receptet ska testas ikväll!
Jag har lagt upp det på min blogg med länk+källa till dig, och hoppas det är okej.
Annars tar jag bort det omgående.
MVH,
Toby Hagberg
Det är okay. Hoppas du gillar receptet, ska försöka få till en baconlindad fläskfilé ikväll.
Hej!
Detta receptet verkar riktigt bra! Men jag fattar inte hur jag ska varva haha. Är det svamp i botten köttfärsen-bacon röran o sen ost o sen svamp igen eller? För det är bara squash längst upp eller hur? Skulle du kunna vara lite mer pedagodisk? :) Tack så mycket!
Agneta (student)
Har ändrat receptet lite, då jag missat att skriva att man skulle avsluta med squashen.
Skicka en kommentar