Min fru fick en gräddsifon i julklapp och den har vi använt flitigt (var lite skeptisk först). Sen i julas har vi sifonat upp 3 liter grädde. Den modell vi har rymmer 0,5 liter. Fördelen med en sifon är att man häller i sin egen grädde till skillnad mot den spraygrädde som finns att köpa som innehåller gud vet vad. Det följde även med massa olika recept, så man behöver inte bara ha i grädde det går att göra lite andra saker också. Vi har dock bara haft i bara grädde inget annat. Sifonen drivs av lustgas och finns att köpa på clas ohlson för 89kr. Hittade även lustgasen på vinshoppen.se för 39kr, de har även ett stort utbud av gräddsifoner.
Är det någon som har en gräddsifon och provat att ha i annat? Blev det bra? Har ni några tips?
5 kommentarer:
Hejsan...ville bara säga TACK för goda recept :) Har *lånat* nägra av dig ...och jag har länkat dom till dig och hoppas att det är okej :)
/Petra
Tackar!
Det går alldeles utmärkt att länka till mina recept.
/Patrik
tips är att ladda sifonen med en gaspatron, placera mustycket i munnen och andas in gasen.
Ger ett kort, roligt och ofarligt rus.
Alltid en uppskattad aktivitet efter maten är uppäten och man umgås med gästerna i vardagsrummet med ett par glas vin.
mvh tor-b
tips är att att använda vinshoppens N20-patroner.
Har ingen aning om vad Clas Ohlssons innehåller...
Vaniljvisp funkar i sifon men inte särskilt LCHF...
Skicka en kommentar