söndag 15 november 2009
Chokladmuffins
Cirka 10 st
Ingredinser
50 g smör
50 g 70% choklad
3 ägg (färska)
50 g (1 dl) hasselnötter
Gör så här
Hacka hasselnötterna.
Vispa ägggulorna poröst och länge.
Smält chokladen tillsammans med smör (i mikron, översmält inte då kan chokladen bränna sig, utan smält inte helt och rör det sista. Jag brukar även köra på tining).
Vispa äggvitorna väl och hårt för sig tills man kan vända på byttan.
Blanda äggulorna, hasselnötterna tillsammans med choklad- och smörblandningen.
Vänd sedan ned äggvitorna försiktigt i blandningen.
Häll upp smeten i myuffins/bull-formar med en sked.
Grädda i ugn cirka 20-25 minuter i 150 grader.
Smasken! Klart godare än vad jag trodde när jag hittade på dom. Smakar bra nära riktigta chokladmuffins. I alla fall när man inte ätit muffins på över ett år!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Väldigt intressant recept, tack för tipset! :)
Dom måste jag pröva :)
Är bilden på dessa lchf-muffins?
Ja, så blev dom när jag gjorde dom. Här är en bild när en annan gjorde dom: Chokladmuffins
Skicka en kommentar